Meteen naar de inhoud

Dus je hebt de teerling geworpen? Zeer goed… Sta me toe eerst even uit te leggen wat Vampire LARP precies is..

LARP staat voor Live Action Role Playing, of in het Nederlands dus Levend Rollenspel.

Kort samengevat beelden we onze personages dus zo goed mogelijk fysiek uit tijdens een zogenaamde sessie. Dit wordt geleid door Storytellers en Narrators, die ervoor zorgen dat het spel in goede banen wordt geleid en er niet vals gespeeld wordt.

Zij verzorgen ook de overkoepelende verhaallijnen en zijn je eerste aanspreekpunt in geval van vragen. Spelers (PC’s) en figuranten (NPC/LPC) hebben elk eigen doelstellingen. Ze plotten zowel tegen elkaar als tegen de NPC personages die door de spelleiding in het spel werden gestopt.

Live roleplay is een sociaal gebeuren waarbij de spelers proberen te handelen en te denken als hun personages. Inleving is zeer belangrijk, daarom is het ook beter als iedereen zijn best doet om zich passend te kleden en eventueel te schminken.

Bij Vampire live is het ook de bedoeling om zich zoveel mogelijk trachten te gedragen als een verdoemd creatuur dat zich vastklampt aan zijn menselijkheid. Tegelijkertijd daalt deze steeds dieper af in de duistere krochten van zijn of haar ziel, door de zware last van het bestaan als ondood nachtelijk roofdier.

Dit spel is bedoeld voor volwassenen, we schuwen de meer duistere thema’s niet. Maar het blijft een spel, met de bedoeling om ons te amuseren. In sommige gevallen spreek je dus best eerst even buitenspels af met je tegenspelers of bepaalde zaken al dan niet voor hen kunnen.

Om meer te weten te komen over onze spelwereld, hoe een personage te maken en andere informatie, kun je de knoppen in de menubalk volgen. Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met spelers en het ST Team via de verschillende wegen die je onder de “Community” tab terugvindt.